POS makineleriyle tefecilik yapan 62 kişi yakalandı

İstanbul Emniyeti, POS Tefeciliği Operasyonuyla Harekete Geçti

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında Fatih’in Aksaray ve Laleli semtlerinde faaliyet gösteren bazı işletmeleri takibe aldı. Aynı şirket çatısı altında tekstil, kuyumculuk, kargo ve araç alım-satım sektörlerinde faaliyet gösteren kişilerin POS tefeciliği yaptıkları belirlendi.

Yabancı menşeili kartlarla aynı anda farklı POS cihazları üzerinden işlemler yapıldığı ve aynı cihazlardan art arda çekimler gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu işlemlerin genellikle akşam 22.00 ile sabah 08.00 arasında yapıldığı ve ticari faaliyetlerle örtüşmediği vurgulandı. Suçtan elde edilen gelirle lüks araçlar satın alan şüpheliler, sahte çakar tertibatlı araçlarla sosyal medyada paylaşımlar yapmıştı.

600 Binden Fazla İşlem

MASAK ve BDDK incelemelerinde, şirketlerin POS cihazları üzerinden ticari faaliyetle ilgisi olmayan yaklaşık 600 bin işlem gerçekleştirdiği ve 50 milyar liralık işlem hacmine ulaşıldığı belirlendi. 16 banka personeli hakkında da işlem yapıldı. Gözaltına alınan 62 kişi hakkındaki soruşturma sürerken, şüphelilere ait toplam değeri 1 milyar lira olan 10 şirket, 47 araç, 31 arsa, 26 tarla, 24 daire ve 3 dükkâna el konuldu.

Operasyon kapsamında el konulan araçlar, ziynet eşyaları ve nakit paralar emniyette sergilendi, soruşturma devam ediyor.

Related Posts

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

İstanbul’da lüks otellere ve mekanlara yıkım şoku!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …