Eş seçeceklerdi seçemediler!

İzmir Torbalı İlçesi’nden Bekar Kamu Personeline “Evlilik Öncesi Eğitim” Duyurusu

İzmir’in Torbalı İlçesi Kaymakamlığı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, bekar olan kamu personelinin isimlerinin belirlenmesini istedi ve bu personelin “Evlilik Öncesi Eğitime” alınacağını duyurdu.

Askerlik şubesi, belediye, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na gönderilen 21 Mart 2025 tarihli yazıda şöyle denildi:

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bekarların listesini istediği yazısı.

EŞ SEÇİMİ EĞİTİMİ

“2025 yılı Nisan ayı içerisinde ilçemizde görev yapmakta olan bekar kamu personellerine ‘Evlilik öncesi eğitim’ modülü kapsamında ‘Eş seçimi’ konulu eğitim verilmesi planlanmıştır. Yazımız ekindeki kurum ve kuruluşların listeyi bağlı kurum ve kuruluşlarıyla paylaşarak bekar ve eğitime katılabilecek personellerin bilgilerinin listeye işlenerek en geç 15 Nisan tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir. Belirlenen personelin eğitim günü ve saati boyunca izinli sayılmaları hususunda kaymakamlık makamı oluru tarafımızdan alınacak ve kurumlarla paylaşılacaktır.”

Yoğun tepkiler üzerine ‘eş seçimi eğitiminden vazgeçildiğini belirten yazı.

YOĞUN TEPKİ GELDİ

Gelişmeye tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Hangi hakla, hangi akılla insanların medeni durumları üzerinden veri toplanmakta ve ardından da ‘Eş seçimi’ gibi son derece mahrem ve kişisel bir konu başlığıyla eğitim düzenleyebiliyor. Devletin görevi, kamu çalışanlarının özel hayatına müdahale değil, onuruna yaraşır çalışma ortamı sağlamaktır. Karar çekilmelidir. Aksi halde uygulamaya karşı mücadele edeceğiz.”

Gelen tepkiler üzerine aynı kurumlara yeni bir yazı gönderilerek ‘eş seçim eğitimi’nin iptal edildiği duyuruldu.

Related Posts

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

İstanbul’da lüks otellere ve mekanlara yıkım şoku!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.