Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

7 sucuk markası daha ifşa oldu: Sucuk diye bakın ne yemişiz

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. Çeşitli ürünlerin eklendiği listeye dahil edilen 7 sucuk firması dikkat çekerken, mevzuata aykırı üretim yaptığı duyurulan firmalar arasında marketlerde satılan sucuk markası da yer aldı.

3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sunuldu

CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Enginyurt ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş’nın dokunulmazlık dosyaları Karma Komisyon’a gönderildi.

Samsun’da iki ilçede kaçakçılık operasyonu! 4 kişi yakalandı

Samsun’un Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 4 şahıs gözaltına alındı.

Libya Savunma Bakanlığı, Trablus’taki askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu

Libya’nın Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı Savunma Bakanlığı, başkent Trablus’taki askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Hamas’tan Türkiye’ye teşekkür: Her zaman yanımızda oldular

ABD ile ‘Gazze’de ateşkes’ görüşmelerinde sona yaklaşıldığını belirten İslami Direniş Hareketi Hamas, Türkiye, Katar ve Mısır’a teşekkür etti. Hamas lideri Halil el-Hayye, ABD ile görüşmelere ilişkin bir de bildiri yayımladı.

O Ses Türkiye Finalinde Neler Oldu?

O Ses Türkiye finalı sonrasında finalist seçimleri hakkında sosyal medyada yaşanan tartışmalar X’de trend oldu.