Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Londra’da havalanan uçak kısa sürede düştü, uçak alevler içinde kaldı

Londra’da havalanan uçak kısa sürede düştü, uçak alevler içinde kaldı

Günlerdir kayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu

Nevşehir’de günlerdir ayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu.

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.