Türk Kızılay, Aşevi Sayısını 91’e Çıkarmayı Hedefliyor

Türk Kızılay, 2028 Sonunda 81 İlde 91 Aşevine Ulaşmayı Hedefliyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ülke genelinde 55 aşevi açma hedefini aşmayı beklediklerini belirterek, “2028 sonunda 81 ilde 91 aşevine ulaşmış olacağız.” dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevi sayısını arttırmak için Türk Kızılay il ve şube başkanlıklarıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Evlerinde tek başına yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki yaşlı ve engellilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, onlara “bir tabak sevgi” ulaştırmak istediklerini ifade etti. Kızılay gönüllülerinin tek başına yaşayanları ziyaret ederek hatırlarını soracağını ve ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtti.

Aşevlerinin amacının sadece ihtiyaç sahiplerine değil, afet zamanlarında da beslenme desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay’ın birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle açılan aşevlerinden gün içinde binlerce kişinin faydalandığını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Gazze’de de iftar organizasyonları düzenlediklerini ve ramazan boyunca birçok bölgede aşevi ve gıda desteği çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haftanın 6 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevlerinde, vatandaşların hem evlerine yemek götürüldüğünü hem de aşevlerine gelip yararlanabildiklerini belirten Yılmaz, 2025 yılına kadar projelerini tamamlamayı hedeflediklerini ve aşevi sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Hayırseverlerin destek olmak istemesi durumunda şubelerle iletişime geçmelerinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

‘Tüp bebek’ yaşı küçülüyor

Hava kirliliği, deterjan, kozmetik, plastik, pestisitli ve hormonlu besinler yüzünden toksin maruziyetimiz artıyor. Bu durum üreme sağlığımızı da tehdit ediyor. Dolayısıyla kısırlık oranları hızla artıyor. Günümüzde 30’lu yaşlardaki pek çok kadın da doğal yoldan gebe kalamıyor ve tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabiliyor.

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Yaşları 60’a dayandı ama gençlere taş çıkartıyorlar: Bu Koreli çift sırlarını paylaşıyor

57 ve 62 yaşındaki Güney Koreli çift Kim Sunok ve Kang Changdong, aktif yaşam tarzları ve dinç görünümleriyle sosyal medyada milyonlara ilham oluyor. Spor tutkularını hayatlarının merkezine koyan çift, yaş almanın formda kalmaya engel olmadığını kanıtlıyor.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…