Trump: “Hem ülkeyi hem dünyayı yönetiyorum”

Trump: The Atlantic Dergisine Verdiği Mülakatta Değerlendirmelerde Bulundu

ABD Başkanı Trump, The Atlantic dergisine verdiği mülakatta hem iç politika hem de dış politika konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trump, dergi editörü Jeffrey Goldberg’in yönettiği mülakatta, ilk dönem başkanlığı ile ikinci dönemini karşılaştırarak, 2016-2020 döneminde iç sorunlarla daha fazla uğraşmak zorunda kaldığını belirtti. İlk döneminde ülkeyi yönetmek ve hayatta kalmakla meşgul olduğunu söyleyen Trump, ikinci döneminde ise hem ülkeyi hem de dünyayı yönettiğini vurguladı.

Trump, yaptığı işten büyük keyif aldığını belirtirken, 2. başkanlık dönemindeki kararlarının ve adımlarının daha emin olduğunu söyledi.

3. Dönem Başkanlık Tartışmaları

ABD Başkanı, 3. dönem başkanlık fikrine ilişkin soruya cevap verirken, kendisinin böyle bir arayış içinde olmadığını ancak alternatif yaklaşımlara açık olduğunu belirtti. Trump, bunun büyük bir kırılma olacağını söyleyerek, çok zor bir şey olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Rusya-Ukrayna Tartışmaları

Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde Putin’e güvendiğini ve anlaşmanın yapılacağına inandığını belirtti. Ukrayna barış müzakerelerinde Putin’in iyi olacağını düşündüğünü belirten Trump, Üçüncü Dünya Savaşı riskine dikkat çekti.

Ayrıca Trump, Yemen savaş planlarının paylaşıldığı Signal sohbet grubunda Goldberg’in yanlışlıkla eklenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Savunma Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı’na güvendiğini vurgulayan Trump, Waltz’un iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Sınır Güvenliğine Vurgu

Trump, sınır güvenliği ve düzensiz göçmenler konusunda önceki Biden yönetimini eleştirerek, kendi başkanlığı döneminde sınır güvenliği konusunda başarılı adımlar attıklarını belirtti.

ABD Başkanı, Amerikalı milyarderlerle olan ilişkisine de değinirken, bu ilişkinin daha yüksek bir saygı seviyesine dayandığını ve artık tanındığını ifade etti.

Related Posts

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

İstanbul’da lüks otellere ve mekanlara yıkım şoku!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.