Sinan Çetin’in konuşmaları yeniden gündem oldu

Sinan Çetin: Cumhuriyet’in Kuruluşu ve Siyasi Yapı Üzerine

2012 yılında Kanaltürk ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Bunu Konuşalım programına konuk olan Sinan Çetin’in Cumhuriyet ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar tekrar gündeme geldi.

Çetin, “Bize 80 senedir yalan söylüyorlar. Cumhuriyeti fazla abartmamalıyız” diyerek sözlerine başladı. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet hakkında konuşan Çetin, ilk seçimin ancak 1946’da yapıldığını ve o seçimin de sahte olduğunu iddia etti. Ayrıca, gerçek bir seçimin 1950’de yapıldığını ve bu seçimin ardından Adnan Menderes’in idam edilmesine de vurgu yaptı.

Sinan Çetin, Osmanlı döneminin toplumun inandığı gibi yaşamadığını belirterek, Cumhuriyet’in sadece Atatürkçülerin değil, tüm halkın benimsemesi gereken önemli bir değer olduğunu ifade etti. Bu açıklamalarıyla, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki siyasi yapıyı ve seçim sürecini sorgulayan bir bakış açısı ortaya koydu.

Related Posts

Günlerdir kayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu

Nevşehir’de günlerdir ayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu.

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.