Nisan ayı işsizlik oranı İsviçre’de yüzleri güldürdü

İsviçre’de İşsizlik Oranı Nisan 2025 İtibarıyla Yüzde 2,8’e Düştü

İsviçre’de işsizlik oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,8’e gerileyerek son dört ayın en düşük düzeyine ulaştı. Bu oran, şubat ve mart aylarında yüzde 2,9 seviyesindeydi. İşsiz sayısı ise 2 bin 500 kişi azalarak 130 bin 100 olarak kaydedildi.

Özellikle genç işsizlik oranında da iyileşme görüldü. 15 ila 24 yaş aralığındaki iş arayanları kapsayan genç işsizlik oranı, mart ayındaki yüzde 2,6’dan nisan ayında yüzde 2,5’e düştü. Genç işsiz sayısı ise 600 kişi azalarak 11 bin 100’e indi.

Aynı dönemde işverenler tarafından bildirilen açık iş pozisyonları sayısı da düşüş gösterdi. Mart ayında 42 bin 500 olan açık pozisyon sayısı, nisan ayında 40 bin 900’e gerileyerek bin 600 azaldı.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise nisanda önceki ayla aynı düzeyde, yani yüzde 2,8 olarak sabit kaldı. İsviçre ekonomisi, iş gücü piyasasındaki bu iyileşmeyle birlikte istikrarlı bir tablo çizerken, dolarla finanse edilen sektörlerde de güven ortamı korunuyor.

Related Posts

Altın düşüşe geçti: Alım fırsatı mı geliyor?

Temmuz ayında açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri, beklentilerin gerisinde kalınca yükselen altında tansiyon kısmen düştü. Geçen hafta tarihi zirvesini gören altın yeni haftaya sakin başladı. ABD’de açıklanan istihdam verilerinin ardından …

ENAG açıkladı: Temmuz ayı enflasyonu belli oldu!

Bağımsız araştırma grubu ENAG, temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Açıklanan veriler ekonomik göstergelere dair farklı bir tablo ortaya koydu. ENAG’ın hesaplamaları, resmi verilerle kıyaslanmaya devam ediyor.

Cevdet Yılmaz, Mikheil Lomtadze’yi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hepsiburada Başkanı Lomtadze ile İnovasyon Hedeflerini Görüştü.

Hasadı 25 gün sürüyor: İşçiler çalışmak için akın etti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan fındık toplamak üzere Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri, kendileri için hazırlanan alanlara yerleşmeye başladı.

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Borsa güne yükselişle başladı: 23 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 yükselişle 10.645,12 puandan başladı.