Mehmet Tezkan: Muktedir camdan bakıp halkını gördüğünü zanneder ama gördüğü halk değildir

Mehmet Tezkan: Toplumumuzun Fakirliği 28 Milyon Seçmende Değil

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, “Fakirliğimizin sorumlusu 28 milyon seçmen değil” başlıklı yazısında, toplumun mevcut yönetim biçiminden sadece AKP’ye oy verenlerin sorumlu tutulmaması gerektiğini vurguladı. “Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir” sözünün, siyasal tercihlerin ve ülkenin içinde bulunduğu koşulların tek açıklaması olmadığını belirtti. Seçim sürecinde milyonlarca seçmenin “kandırıldığını” ve “aldatıldığını” aktardı.

Tezkan, Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların ve toplumsal sorunların, seçimlerde AKP’yi tercih eden 28 milyon seçmene fatura edilmemesi gerektiğini söyledi. İlgili bölümde şöyle yazdı:

“Bütün bu saptamalar doğru olabilir ama ben yine de fakirliğimizin nedeni AKP’ye oy verenler değil diyorum. Çoğu çok zengin oldu ama yarısı da fakirleşti… Peki neden bu durumdayız derseniz, Osmanlı’nın son dönemine bakın derim… Bir ülkede Saray hayatı büyüdükçe, Saray’lar çoğaldıkça demokrasi küçülür, özgürlüklerin alanı daralır…”

Ayrıca Osmanlı’nın son dönemine işaret ederek Saray hayatının büyümesiyle demokrasi alanının daraldığını vurguladı. Bu durumu, günümüz yönetim anlayışıyla ilişkilendirerek, “Saray’la halk arasına cam duvarlar girer” ifadesini kullandı. Tezkan, “din soslu söylemler”in artık seçmen nezdinde eskisi kadar etkili olmadığını belirtti ve iktidarın bu söylemle hareket etmesinin seçmen üzerindeki etkisini yitirdiğini aktardı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

Bolu’daki Yangın Faciasında Yaşananlar Dava Sürecinde Gündeme Geldi

Bolu Kartalkaya’daki otelde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin aileleri, duruşmada duydukları acıyı dile getirdi. 78 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardındaki sorumluluğun ve ihmalin sorgulanması devam ediyor.

Malatya’da Kavşak Düzenlemeleri İncelendi

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Yeşilyurt ilçesinde yapımı tamamlanan ve devam eden kavşak düzenlemelerini inceledi. Kavşakların bölgedeki ulaşımı rahatlatacağını vurgulayan Ölmeztoprak, yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Londra’da havalanan uçak kısa sürede düştü, uçak alevler içinde kaldı

Londra’da havalanan uçak kısa sürede düştü, uçak alevler içinde kaldı

Günlerdir kayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu

Nevşehir’de günlerdir ayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu.

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.