Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

MHP ‘Terörsüz Türkiye’ için sahaya iniyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından ‘Terörsüz Türkiye’ süreci için “Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” isimli buluşmalar düzenleneceği açıklandı.

Çöp atmaya çıkan kadını cip ezdi: O anlar kamerada

Sakarya’nın Karasu ilçesinde cipin çöp atmaya çıkan Selime Şinas’a (50) çarptığı kaza, güvenlik kamerasına yansıdı. Kadının ölümüne neden olan sürücü, teslim oldu.

İsrail’in İran’a saldırıları sonrası festivalin müzik ve eğlence bölümü iptal edildi

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları dünya gündemindeki yerini koruyor.

Rusya’dan İsrail ve ABD’ye “Hamaney’e suikast” uyarısı: Pandora’nın kutusunu açar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in hava saldırısıyla başlayan İran ve İsrail savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in ABD’nin yardımıyla Hamaney’e suikast düzenlemesi halinde Rusya’nın tepkisinin olumsuz olacağını belirten …

Çin, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor

Çin, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor

Ankara’da dolmuş ile otomobil çarpıştı: Yaralılar var

Ankara’da dolmuş ile otomobil çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.