Kuzey Kore’den balistik füze denemesi

Kuzey Kore, Japonya ve Güney Kore’ye Füze Fırlattı!

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin Japon Denizi yönüne kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre Kuzey Kore, füze denemeleri için Wonsan bölgesinden kısa menzilli balistik füzeleri fırlattı.

Füzeler, yerel saatle 08.10 ile 09.20 arasında fırlatıldı ve Kuzeydoğu yönünde ilerleyerek Japon Denizi’ne düştü. Füzelerin irtifası 100 kilometreyi aşarken, havada yaklaşık 800 kilometre mesafe kat ettiği belirtildi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, füzelerle ilgili gözlem faaliyetlerini sürdürürken ABD ve Japonya ile yakın bilgi paylaşımında bulunuyor.

Japonya Savunma Bakanlığı, füzelerin ulusal Münhasır Ekonomik Bölgesi dışına düştüğünü tahmin ettiklerini açıkladı. Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Related Posts

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.