Kazakistan’da düşen uçaktan kurtulan Rahimov: Patlama sesi duyduk ama hangi bölgede olduğunu göremedik

Kazakistan’da Düşen Uçaktan Kurtulan Subhonkul Rahimov Şoku Atlattı

Kazakistan’da meydana gelen Azerbaycan Hava Yolları’na ait uçak kazasında hayatta kalan Subhonkul Rahimov, kazayı yara almadan atlattığı için büyük bir şok yaşadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’na konuşan 48 yaşındaki Rahimov, Tacikistan doğumlu olduğunu belirterek, 20 yıldan fazla süredir Rusya’nın Yekaterinburg kentinde yaşadığını ve Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

Uçuş sırasında patlama sesi duyduklarını ancak patlamanın nerede gerçekleştiğini net olarak anlayamadığını dile getiren Rahimov, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

Subhonkul Rahimov

“Grozni kentini göremedim. Sis nedeniyle hangi yer üzerinde olduğumuzu kestiremedim. Uykuda olduğum bir anda patlama sesi duydum. Daha sonra uçağın tekrar yükseldiğini hissettim. Gözlerimi açtığımda sadece sis gördüm. Hiçbir şey net değildi. Uçak doğrudan iniş yapamadı. İkinci bir deneme için uçağın iniş yapacağını düşündüm. Bunu Grozni üzerinde gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Ancak kesin bir şey söyleyemem.”

Patlama sonrasında oksijen maskelerinin düştüğünü belirten Rahimov, “Uçak parçalanacakmış gibi hissettim. Türbülans yaşandı. Daha sonra uçak bir düzene girdi ve yavaşça inişe geçti. Yolcular sakinleşti. Farklı bir havalimanına gideceğimizi tahmin ettim. Kendimi sakinleştirdim. Bir süre sonra denizi gördük. Hava açıktı” şeklinde konuştu.

Şok Atlattı

Uçuş sırasında dua ettiğini ve Kelime-i Şehadet getirdiğini ifade eden Rahimov, “Uçağa binerken ve iniş yaparken her zaman bu duaları yapıyorum. Sürekli olarak Allah’a ibadet ediyorum. Tüm okumalarımı yaptım. Sonrasında secdede ölmeyi tercih ederim dedim. Ölümün kaçınılmaz olduğunu fark ettim. Allah’ın izniyle hayatta kaldım” şeklinde konuştu.

Kaza anında birkaç kez yerinden zıpladığını ve ardından yangın çıktığını gözlemlediğini aktaran Rahimov, “Olay çok hızlı gerçekleşti. Sonrasında sessizlik hakim oldu. Kurtulduğum için büyük bir şok yaşadım. Hiçbir yaralanmam yoktu. Bu durum beni şaşırttı. Şükürler olsun, benimle birlikte yanımdaki ve arkamdaki yolcular da hayatta kaldı. Koltuğumun numarası 38 idi. Ancak kuyruk kısmında olan uçağın kuyruğu koptu. Ancak bunun nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.

Hostesin Cesareti

Uçaktaki hostesi takdir ettiğini belirten Rahimov, “Eğer öldüyse Allah onu cennetine alsın. Azerbaycan Türkçesiyle konuşarak insanları sakinleştirdi. Tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdi. Kritik anlarda insanlarla iletişim kurdu. Kadın olduğuna vurgu yapmak isterim. Hiç korkmadı” diye konuştu.

Kaza sonrasında bilincini kaybetmediğini belirten Rahimov, “Uçaktan çıkmaya çalıştım. Diğer yolcularla birlikte birbirimize yardım ettik. Emniyet kemerlerimizi açıp uçaktan çıkmaya çalıştık. Bir kadına yardım etmeye çalıştım. Ambulans seslerini duydum. Sağlık ekipleri hızla müdahale etti. Kimileri benim uçaktan indiğimi fark etmedi bile. Çünkü etrafta dolaşıyordum. Beni gördüklerinde şaşırdılar” ifadelerini kullandı.

Kaza yerine hızla ulaşan ilk yardım ekiplerine teşekkür eden Rahimov, Kazakistan ve sağlık görevlilerine minnettarlığını dile getirdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İmamoğlu’ndan iktidara ‘orman yangını’ tepkisi: ‘Şeffaf olun, partizanlığı bırakın’

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, günlerdir süren orman yangınlarına ilişkin iktidara sert tepki gösterdi. İmamoğlu, “Gelin partizanlığı bırakın. Orman işçisini, uzmanı, yöneticiyi seçerken bölgeyi bilen, işi bilen liyakatli insanları tercih edin. Siyasi referanslara göre hareket etmeyin” dedi.

Birleşmiş Milletler de itiraf etti: Suriye’de anlaşma zor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Şam hükümetini uyararak “Şiddet parçalanma riskini artırıyor” dedi. Pedersen, “Son olaylar Rojava’da 10 Mart anlaşmasının uygulanmasını zorlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’de Güney Hafif Raylı Sistem Hattı Projelendirme İhalesi 30 Temmuz’da

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Güney Hafif Raylı Sistem Hattı’nın projelendirme ihalesini 30 Temmuz’da gerçekleştirecek. Toplam 21 kilometre uzunluğundaki hattın 2023 hedefleri doğrultusunda 335 bin yolcu taşıması planlanıyor.

Giresun’da minibüs kazası: 13 yaralı

Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun’un Güce ilçesi kesiminde minibüs ve otomobil çarpıştı. Kazada 13 kişi yaralandı.

Kuzeyin Oğlu’nda Müzik Ziyafeti!

Volkan Konak, bu akşam Hande Yener, Berksan ve Kutsi ile keyifli bir program sunacak.

Gaziantep FK’de Yeni Hedef: Seyir Zevki Yüksek Oyun

İsmet Taşdemir, Gaziantep FK’nın yeni sezon hedeflerini ve kamp çalışmalarını anlattı.