“Karmaşık ve zor bir operasyon” ile Gazze Şeridi’nden bir rehinenin daha cesedi çıkarıldı

İsrail Ordusu: Hamas Tarafından Rehin Alınan İsrailli Bedevi Yusuf Ziyadne’nin Cesedi Bulundu

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’te Hamas tarafından rehin alınan İsrailli Bedevi Yusuf Ziyadne’nin cesedinin Gazze’deki bir tünelde bulunduğunu ve oğlunun da öldürülmüş olabileceğini gösteren kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

Ordu, Ziyadne’nin cesedinin Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştirilen “karmaşık ve zor bir operasyon” sonucunda bulunduğunu belirtti. Cesedin Hamas ya da başka bir Filistinli militan gruba mensup silahlı kişilerin cesetlerinin yakınında bulunduğu bilgisini paylaştı.

Ayrıca ordudan yapılan açıklamada Ziyadne’nin oğluyla ilgili bulguların incelendiği ve oğluyla ilgili endişelerin devam ettiği belirtildi. Ziyadne’nin diğer iki çocuğu ise Kasım 2023’te Filistinli mahkûmlarla rehine takasında serbest bırakılmıştı.

Yaklaşık 100 rehinenin üçte birinin öldüğüne dair iddiaların olduğu belirtilirken, İsrail’in sekiz rehineyi kurtardığı ve bazılarının cesedine ulaştığı bildirildi. Serbest bırakılan rehinelerin yaşları 1 ile 86 arasında değişmekte olup, Hamas’ın yeraltı tünellerinde ya da apartman dairelerinde tutuldukları ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Sultangazi Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençlere Spor Eğitimi Sunuyor

Sultangazi Belediyesi, 7-18 yaş arası çocuklar için Yaz Spor Okulları’nı açarak 20 farklı branşta eğitim veriyor. Çocukların tatillerini sporla geçirmeleri hedefleniyor.

Jose Mourinho’dan olay Orkun Kökçü sözleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Orkun Kökçü’nün Benfica’dan Beşiktaş’a transfer olması hakkında çok konulacak açıklamalar yaptı ve milli futbolcu için “Artık Bruno Lage’yi rahatsız etmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Hasibe Eren ‘Güldür Güldür Show’dan ayrıldı

Ekranların uzun soluklu komedi programı “Güldür Güldür Show”, yeni sezon öncesi dikkat çeken bir ayrılıkla gündemde. Üç sezondur ana kadroda yer alan “Nazlı” karakterine hayat veren oyuncu Hasibe Eren, projeye veda etti. Oyuncu, hem televizyon hem de dijital platform tekliflerini değerlendiriyor.

Serhat Öztaşdelen’in Transferi İptal

Altınordu, kaleci Serhat Öztaşdelen’in Batman Petrolspor’a transferinin gerçekleşmediğini açıkladı.

Adana’da Dolandırıcılığa Tutuklama

Kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi, 70 yaşındaki emeklinin altınlarını dolandırdı.

Demre’nin Genç Futbol Takımları Rusya’da

Demre Beymelek Belediyespor’un 15-16 yaş takımları, dostluk maçları için Moskova’ya gitti.