İtalya’da liselilere cep telefonu yasağı

İtalya’da Cep Telefonu Kullanımı Kısıtlanıyor!

İtalya Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara’nın imzaladığı genelge, daha önce ilkokul öğrencilerini kapsayan; derslerde ve genel olarak okul saatleri içinde cep telefonu kullanma yasağını, gelecek yıldan itibaren lise öğrencilerini de içine alacak şekilde genişletti.

“ARTIK ERTELENEMEZ HALE GELMİŞTİR”

Valditara, yaptığı açıklamada, “Bu müdahale acil görünüyor. Bu müdahale, bilimsel araştırmaların da açıkça ortaya koyduğu üzere, akıllı telefonların aşırı ya da yanlış kullanımının ergenlerin sağlığı, refahı ve okul performansı üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında artık ertelenemez hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Genelge ile İtalya’da ilkokuldan liseye kadar cep telefonu, istisnai olarak sadece engelli ya da özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler için bir destek aracı olarak öngörülmesi halinde veya gerekçeli kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda izinli şekilde kullanılabilecek. Okullarda cep telefonu kullanımı da benzer şekilde, okulun eğitim müfredatı çerçevesinde, bilişim ve telekomünikasyon alanlarına yönelik teknik eğitim programlarında gerekli olduğu durumlarda serbest olacak.

Related Posts

İmamoğlu’ndan iktidara ‘orman yangını’ tepkisi: ‘Şeffaf olun, partizanlığı bırakın’

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, günlerdir süren orman yangınlarına ilişkin iktidara sert tepki gösterdi. İmamoğlu, “Gelin partizanlığı bırakın. Orman işçisini, uzmanı, yöneticiyi seçerken bölgeyi bilen, işi bilen liyakatli insanları tercih edin. Siyasi referanslara göre hareket etmeyin” dedi.

Birleşmiş Milletler de itiraf etti: Suriye’de anlaşma zor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Şam hükümetini uyararak “Şiddet parçalanma riskini artırıyor” dedi. Pedersen, “Son olaylar Rojava’da 10 Mart anlaşmasının uygulanmasını zorlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’de Güney Hafif Raylı Sistem Hattı Projelendirme İhalesi 30 Temmuz’da

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Güney Hafif Raylı Sistem Hattı’nın projelendirme ihalesini 30 Temmuz’da gerçekleştirecek. Toplam 21 kilometre uzunluğundaki hattın 2023 hedefleri doğrultusunda 335 bin yolcu taşıması planlanıyor.

Giresun’da minibüs kazası: 13 yaralı

Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun’un Güce ilçesi kesiminde minibüs ve otomobil çarpıştı. Kazada 13 kişi yaralandı.

Kuzeyin Oğlu’nda Müzik Ziyafeti!

Volkan Konak, bu akşam Hande Yener, Berksan ve Kutsi ile keyifli bir program sunacak.

Gaziantep FK’de Yeni Hedef: Seyir Zevki Yüksek Oyun

İsmet Taşdemir, Gaziantep FK’nın yeni sezon hedeflerini ve kamp çalışmalarını anlattı.