İstanbul Beylikdüzü çevre dostu kent için çalıştı

İstanbul Beylikdüzü çevre dostu kent için çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul (İGFA) – Beylikdüzü Belediyesi, çevre dostu bir kent oluşturma misyonu doğrultusunda 2024 yılında çeşitli çevre yatırımları gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde atık toplama, cadde ve sokak temizliği, geri dönüşüm faaliyetleri, Sıfır Atık Projesi ve denetim çalışmalarına öncelik verdi.

2022 yılında “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan Belediye, ilçe genelinde Sıfır Atık Sistemi kurarak atık yönetimi konusunda örnek bir performans sergiliyor. Dereagzı Mahallesi’nde bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve cadde sokaklara yerleştirilen 14 Mobil Atık Getirme Merkezi, 250 ambalaj atığı konteyneri, 200 geri dönüştürülebilir atık kumbarası, 125 cam kumbarası ve 26 atık ilaç kumbarası ile doğal kaynakların korunmasına ve ekonomiye katkı sağlıyor. 2024 yılında ise 949,94 ton ambalaj atığı, 230,92 ton cam atığı, 62 ton 959 kilogram bitkisel atık yağ, 853 kilogram elektronik atık, 347 ton 530 kilogram tekstil atığı, 483,88 kilogram atık pil ve 1 ton 969 kilogram atık ilaç toplandı.

Belediye ekipleri, ilçe genelinde bulunan bulvarlar, caddeler, sokaklar ve mahallelerde halkın temizlik taleplerine yanıt verirken aynı zamanda kamu kurumları, sağlık ocakları, camiler, semt pazarları, parklar ve bahçelerin temizliğini de gerçekleştiriyor. Ayrıca, müdürlük tarafından moloz, yol kirliliği, hava kirliliği ve atık su denetimleri de titizlikle yapılıyor.

Related Posts

Silivri’de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı

Silivri’de D-100’deki zincirleme trafik kazasında 3 motosikletli yaralandı. Durumları iyi.

Gerze’de Müstakil Evde Yangın

Sinop’un Gerze ilçesinde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Kula’da Otomobil Kazası: İki Ölü, Bir Yaralı

Manisa’nın Kula ilçesinde yolcu otobüsünün çarptığı otomobilde iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Halk plajında kavga: İzinsiz şezlong koyup para topladılar

Bursa’da iddiaya göre halk plajında izinsiz şekilde şezlong koyup para alan kişiler ile zabıta ekipleri arasında kavga çıktı.

CHP’li Gökan Zeybek’ten TÜİK’in enflasyon açıklamasına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, ekonomik kriz nedeniyle artan borçluluğa dikkat çekerek Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerini eleştirdi.

Kırklareli’nde ağaçlık alanda yangın! Otoyol trafiğe kapatıldı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin müdahalesiyle alevler beş saatte söndürüldü.