İşçileri taşeronun insafına terk etti

Türkiye’deki İşçi Hakları: Limak İnşaatında Yaşanan Sorunlar

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle zenginler ile yoksullar arasındaki uçurumun büyüdüğü Türkiye’de, işçi hakları gaspları giderek artıyor. Limak şirketi, Nihat Özemir’in yönettiği en zengin iş insanlarından biri olarak bilinen bir müteahhit firması, Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’nde çalışan işçileri taşeron firmaların insafına bırakıyor.

‘Maaş Sorunu Devam Ediyor’

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin maaş haklarından çalışma saatlerine ve hijyen koşullarına ancak eylemler sonucunda kavuştuklarını belirtti. Karabulut, en düşük maaşın 28.500 TL olduğunu, en yüksek maaşın ise 120.000 TL olduğunu ifade ederek, işçilerin aniden işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ve şirketlerin işçileri muhatap dahi almadığını söyledi. Taşeron firmaların işçilerin hakları olan dinlenme saatlerini bile reddettiğini belirten Karabulut, işçilerin kaldığı barınma konteynerlerinde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Karabulut, denetim ve takibin olmadığını ve çalışanların patronların insafına bırakıldığını vurguladı.

İstanbul Ataşehir’deki Merkez Bankası şantiyesinde uzun yıllardır işçi eylemleri yaşanıyor. İşçilerin üretim baskısı ve mobbing altında çalıştığı belirtiliyor.

‘Fazla Mesaiyi Kabul Etmeyenler İşten Çıkarılıyor’

Sendika Başkanı Özgür Karabulut, İstanbul’daki Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin uzun mesai baskısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Karabulut, işçilerin yasal olarak mesai ücretini alması gerektiğini fakat mesaiye zorlandığını ve uzun saatler boyunca çalıştırıldığını belirtti. Uzun mesai saatlerine itiraz eden işçilerin işten çıkarıldığını dile getiren Karabulut, maaşların geç ödenmesi nedeniyle işçilerin eylem yaptığını ve işten çıkarılanların kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretleri için eylem başlattığını paylaştı.

Related Posts

ABD amacına ulaştı: Ukrayna’nın doğal kaynaklarına ortak oluyor

Ukrayna ve ABD arasında imzalanan “ekonomik ortaklık” anlaşması, Kiev’e yatırım Washington’a ise doğal kaynak erişimi sağlayacak. Kurulacak fonun ilk kazancıyla Ukrayna’ya yatırım yapılması öngörülüyor.

Borsada Trump etkisi: 1 haftada 8,9 milyar dolarlık kaçış

ABD borsalarından son haftada 8,9 milyar dolarlık dev çıkış yaşanırken, yatırımcıların yönü Japonya ve Avrupa’ya kaydı. BofA’ya göre, seçim sonrası dönemde ABD hisselerine ilgi azalırken, Hazine tahvillerinden de rekor seviyede çıkış gözlemlendi. Yine de yabancı yatırımcılar henüz ABD varlıklarını tamamen terk etmiş değil.

Dev kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den yıl sonu dolar/TL tahmini!

S&P Global Ratings, ABD’nin uyguladığı politika değişikliklerinin küresel ekonomiler üzerinde yarattığı belirsizliklere dikkat çekerek, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik büyüme ve enflasyon oranlarına dair tahminlerini güncelledi. Türkiye için işsizlik oranı ve döviz kuru beklentilerini de paylaşan kuruluş, ülkenin ekonomisinin önümüzdeki yıllarda nasıl bir seyir izleyeceğini açıkladı.

İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandı

İstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Avrupa Birliği’nde 93 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir