Hizmetli mi ? Hizmetli Memur mu ?

Kamuda Çalışan Hizmetli Personellerin Durumu Hakkında Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısından Çağrı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, kamuda faaliyet gösteren aşçı, berber, bekçi, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi gibi farklı unvanlara sahip devlet memurlarının durumuna ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı. Kucur, bu personellerin “yardımcı” etiketi altında sosyal haklardan ve mesleki itibardan mahrum bırakıldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Kucur, devlet memurlarının birçoğunun taşeron şirketler aracılığıyla uzun yıllar boyunca çalıştırıldığını ve taşeron çalışanların sonradan sürekli işçi statüsüne geçirildiğini ancak hizmetli olarak görev yapan memurların aynı statüye sahip olamadığını dile getirdi. “Adı Memur, Maaşı Değil!” diyen Kucur, bu personellerin diğer memurlara göre daha düşük maaş aldığını, ek göstergeden yararlanamadıklarını ve kariyer olanaklarından yeterince faydalanamadıklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, bu durumun değişmesi için eğitim ve liyakatın esas alınması gerektiğini ifade etti. Kamuda görev yapan personelin eğitim düzeylerine ve liyakatlerine uygun şekilde kadrolara geçirilmesi gerektiğini savunan Kucur, 12. Kalkınma Planı’nın hedeflerine de dikkat çekerek, adaletin ve eşitliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Bu çağrıların anayasanın eşitlik ve adalet ilkelerine dayalı haklı bir talep olduğunu söyleyen Kucur, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. “Bu talep lütuf değil, anayasal eşitlik çağrısıdır” diyen Kucur, kamuda adaletin sağlanması adına atılması gereken adımlara dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.