120,4 MW heyeti güce sahip ULU Rüzgar Güç Santrali’ndeki son teknolojiye sahip türbinler 150 bin hanenin yıllık elektrik gereksinimini karşılayacak.
Rüzgar gücü bakımından Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu söyleyen MOGAN Holding CEO’su Ali Karaduman, şirket olarak rüzgar gücüne olan yatırımlarına devam ettiklerini belirterek “29 türbinden oluşan santralimizi tam kapasite devreye aldık. ULU RES’in elektrik üretimi ile birlikte yıllık 272.244 ton karbondioksit (CO?) salınımı engellenmekte olup sürdürülebilir yatırımlarımızla etrafımıza ve dünyamıza katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Hedefimiz, rüzgar gücünü elektrik gücüne dönüştürerek ülke iktisadına katkı sağlamak” diye konuştu.
Yerli ve yenilenebilir güç alanında yaptığı yatırımlar ile ülke iktisadına katkı sağlayan MOGAN Holding, Türkiye’nin esen rüzgarlarını güce dönüştürerek, ülkemizin elektrik gereksinimini karşılamaya devam ediyor. Bursa’nın İnegöl ve Keles İlçelerinde yer alan 120,4 MW şurası güce sahip ULU Rüzgar Güç Santrali 29 türbin ile tam kapasite devreye alındı.
150 BİN HANENİN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK
GÜRİŞ bünyesindeki MOGAN Holding, Türkiye’nin güç alanında dışa bağımlılığını ve karbon salımını azaltmanın yenilenebilir güç santralleri sayesinde gerçekleşebileceğinin mümkün olduğunu düşünerek faaliyetlerine bu doğrultuda devam ediyor.
29 adet Enercon (2 adet 3,5 MW E-138 EP3 ve 27 adet 4,2 MW E-138 EP3 E2) türbini ile faaliyet gösteren ULU Rüzgar Güç Santrali, 111 metre kule yüksekliği ve 138 metre kanat çapındaki Enercon türbinler düşük ve orta güçteki rüzgâr rejiminde de yüksek güç üretmek üzere tasarlandı. Santral yılda 353.000.000 kWs elektrik üreterek 150 bin hanenin yıllık elektrik muhtaçlığı karşılayacak.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR GÜÇ SANTRALI YATIRIMCISI
Türkiye’nin öncü güç şirketi MOGAN Holding, yenilenebilir güç alanında yaptığı yatırımlar ile ülkemizin elektrik üretim kapasitesine değerli katkılarda bulunuyor.
2000 yılından bu yana yenilenebilir güç alanında etkin olarak faaliyet gösteren MOGAN Holding, ULU Rüzgar Güç Santrali’nin tam kapasite devreye girmesiyle birlikte, yurt içinde 10 adet, yurt dışında 2 adet olmak üzere toplam 12 rüzgâr güç santrali ile toplamda 766 MW kapasiteye ulaştı.
“HEM İSTİHDAM HEM DE ELEKTRİK MUHTAÇLIĞINI KARŞILIYORUZ”
Türkiye’nin rüzgar güç şurası gücünü artırarak hem bölge hem de ülke genelinde iktisada katkı sağlayacağını belirten MOGAN Holding CEO’su Ali Karaduman; Türkiye’nin pak ve yenilenebilir güç potansiyeline inanıyoruz. Muhtaçlığımız olan gücün tamamını yerli ve ulusal kaynaklarla elde edebilmek mümkün. 2000 yılından bu yana güç alanındaki yatırımlarımızı yenilenebilir güce yönlendirdik. Gayemiz ülkemizi, enerjiyi ithal eden değil ihracatını yapan bir pozisyona getirmek. Geçmişten bugüne yatırımlarımız ile her vakit öncü olduk. Dün olduğu üzere bugün de yenilenebilir güç alanında çalışmalarımızı sürat kesmeden sürdüreceğiz. ULU Rüzgar Güç Santrali ile bölge halkının istihdam oranlarını artırıyor ve iktisadına can veriyoruz. ULU Rüzgar Güç Santrali’ni tam kapasite devreye almamızla birlikte toplamda 1132 MW heyeti güce ulaştık. Yılda 4.200.000.000 kWs elektrik üreterek 1.700.000 hanenin yıllık elektrik muhtaçlığını karşılayacağız” diye konuştu.