Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

CANLI Son dakika… Rusya’nın intikamı acı oldu! Belediye Başkanı açıkladı: Ölü ve yaralılar var

Rusya, Ukrayna’nın düzenlediği saldırılara başkent Kiev’e hava saldırısı düzenleyerek yanıt verdi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitçko, 4 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin “parkta kavga eden 2 çocuk” benzetmesi yaptı.

İsrail’den arefe gecesi Beyrut’a hava saldırısı

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

İtalya Başbakanı Meloni’den Gazze tapkisi: İsrail’in tepkisi kabul edilemez boyutlara ulaştı, derhal durmalı ve sivil halkı korumalı!

İtalya Başbakanı Meloni’den Gazze tapkisi: İsrail’in tepkisi kabul edilemez boyutlara ulaştı, derhal durmalı ve sivil halkı korumalı!

Kuzey Kore lideri Kim Rusya’ya koşulsuz destek sözü verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Ukrayna savaşı dahil olmak üzere tüm önemli uluslararası siyasi meselelerde Rusya’yı koşulsuz destekleyeceğini belirtti.

Hatay’da Deprem Şehitliği’nde dualar okundu

Hatay’da depremde yaşamını yitirenlerin defnedildiği Deprem Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde ziyaretçilerini ağırladı. Yakınlarını kaybedenler, mezarlıkta dualar edip, duygulu anlar yaşadı.

Katil İsrail ordusunun Gazze’deki saldırılarında 3 gazeteci daha hayatını kaybetti

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesi avlusuna düzenlediği saldırıda 3 gazeteci hayatını kaybetti.