Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Günlerdir kayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu

Nevşehir’de günlerdir ayıp olarak aranan yaşlı adam barajda ölü bulundu.

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

“Öcalan, Bahçeli’ye mektup gönderdi, şiirle karşılık aldı” iddiası: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var, o da Bahçeli’dir

PKK’lı ilk grup silah bırakmasının ardından Bahçeli’den ilk açıklama

Bahçeli, “DEM Parti sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.” dedi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.