Ev hanımlarını dolandıran şebeke üyeleri, mağdurları sahte belgeyle tehdit etmiş

Ev Hanımlarını Dolandıran Şebeke Çökertildi!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ev hanımlarını ek iş vaadiyle kandırarak haksız kazanç elde eden 32 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli tutuklandı ve örgütün suç yöntemleri detaylı bir şekilde incelendi.

Siber suçlar polisi, mağdur bir kişinin şikayeti üzerine yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, örgütün ev hanımlarını nasıl kandırdığını ve haksız kazanç elde etmek için hangi yöntemleri kullandığını belirledi.

Şebeke, sosyal medya platformlarında “evde sabun paketleme işi”, “çorap paketleme” gibi ilanlar yayınlayarak ev hanımlarını ayda 45 bin lira kazanma vaadiyle kandırdı.

WhatsApp üzerinden iletişim kuran şebeke üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı logosunu kullanarak kadınları yanıltmaya çalıştı ve sahte belgelerle güvenlerini kazanmaya çalıştı.

Ev hanımlarını ikna ettikten sonra “güvence bedeli” adı altında para talep eden şebeke, daha sonra çeşitli bahanelerle “vergi, sigorta ve kargo” ücretlerini istedi.

Örgüt, paralarını göndermek istemeyen ev hanımlarını korkutmak amacıyla Adalet Bakanlığı logosunu kullanarak sahte belgeler düzenledi ve haksız yere dava açacaklarını tehdit etti.

Şüpheliler, bu yöntemlerle bin kadından yaklaşık 100 milyon lira haksız kazanç elde etti. Polis ekipleri, suç örgütü üyelerinin parayı kripto hesaplara aktararak izlerini kaybettirdiğini tespit etti.

Kara Para Aklama Korkusu

Sosyal medyada gördüğü “evde sabun paketleme işi” ilanına başvuran İ.Ö adlı ev hanımı, örgüt tarafından yaklaşık 90 bin lira dolandırıldı. İ.Ö, örgüt üyelerinin korku ve paniğe sevk etmek için çeşitli yöntemler kullandığını ifade etti.

İ.Ö, eşine durumu aktardıktan sonra polise başvurduklarını ve zararlarının tazmin edilmesi için hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

Diğer ev hanımlarına uyarılarda bulunan İ.Ö, “Sosyal medyadaki ilanlara itimat etmesinler, WhatsApp üzerinden iletişimden kaçınsınlar. Para talep eden sitelere güvenmesinler, aksi takdirde dolandırılabilirler.” dedi.

Related Posts

Geçen yıla göre yüzde 10.2 oranında arttı: İcraya 5.1 milyon dosya

İcra dairelerine 6 ayda 5.1 milyon yeni dosya geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.2 oranında artış yaşandı.

Japonlar istifayı ‘ajan’lara bıraktı

Japonya iş dünyasına yeni bir terim daha kazandırdı: İstifa ajanları.

Merkez Bankası müdahaleyi kabul etti! İmamoğlu operasyonu sonrası 1,1 milyar dolarlık döviz satışı

TCMB, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı sürecin ardından Mart ayında döviz piyasasına iki kez doğrudan müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Borsa İstanbul’da haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri belli oldu

BIST 100 endeksi, geçtiğimiz haftayı güçlü bir yükselişle tamamladı. Endeks yeniden 10 bin puanın üzerine çıktı. Haftalık bazda en çok yükselen ve en çok değer kaybeden hisseler netleşti.

Eskişehirli iş adamı Avrupa ülkesinde kulüp satın aldı!

Kuzey Makedonya futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Tikves Kavadarci, artık Türk bir iş insanının yönetiminde. Eskişehirspor’un eski başkanlarından Osman Taş, kulübün çoğunluk hissesini devralarak Tikves’in yeni sahibi oldu.

Turizmde esnek izin düzenleniyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba yasa teklifi ile turizm sektörü çalışanlarına yönelik esnek haftalık izin düzenlemesi yapılıyor.