Depremde cep telefonları neden kesildi? Bakan Uraloğlu: “Aramalarda 7 katı artış yaşandı”

İstanbul Silivri Açıklarında 6,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı kentte herhangi bir yıkıma neden olmadı.

Vatandaşlar arasında panik yaratan deprem nedeniyle, İstanbullular dün geceyi sokaklarda geçirdi.

Depremin hemen ardından iletişim hatlarında problem yaşandı.

İstanbullular dün gece parklarda sabahladı

“SESLİ ARAMALARDA 7 KAT ARTIŞ YAŞANDI”

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, toplantıda durum tespiti yaptıklarını ve ileriye dönük neler yapılabileceğini masaya yatırdıklarını anlattı.

İstanbul’da üç operatörün 20 bin baz istasyonu bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Bu istasyonlarda kapsama problemi yaşamadık. Peki nasıl sıkıntılar yaşadık? Normalin 2,5 katına kadar olan kapasiteyi sorunsuz karşılayabildiğimizi belirtmek istiyorum. Dünkü depremlerde yaşadıklarımız ise 7 ila 10 kat arasında ses görüşmesi kapasitesinin arttığını söyleyebilirim.” dedi.

“15 DAKİKALIK ZAMAN ZARFINDA İSTENİLEN GÖRÜŞMELER YAPILAMADI”

İnternet tabanlı aramalarda bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Uraloğlu, “Mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’i ise maalesef karşılayamadık.” şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, 15 dakikalık bir zaman diliminde istenilen görüşmelerin gerçekleştirilemediğini belirtti ve daha sonra her şeyin normale döndüğünü ifade etti.

Bakan Uraloğlu, İstanbul’daki köprü ve tünellerde sorun olmadığını söyledi

“KÖPRÜ VE TÜNELLERDE SORUN YOK”

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrasında kentin ana ulaşım hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü’nün depremden etkilenen bölgede olduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu yapıların herhangi bir problemle karşılaşmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, İstanbul’un ana ulaşım arterleri olan D-100 Karayolu, TEM Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildirdi.

Related Posts

Havalar ne zaman ısınacak? İşte Meteoroloji’den en son tahminler

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Vatandaşlar ikamet ettikleri şehirlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini merak ediyor. Peki, havalar ne zaman ısınacak?

Deprem anında otomobilin üstüne atladı, o anları anlattı: “Havada uyandım”

İstanbul’da deprem anında evinin penceresinden atlayan 17 yaşındaki Mahmut Ali Kızılaslan, düşmeden önce ayağının kırık olduğunu söyleyerek, havada uyandığını belirtti.

Ali Yerlikaya ve Murat Kurum’dan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıyor.

72 kişiye mezar olmuştu! İsias Otel davasında kamu görevlileri hakim karşısında

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucu 72 kişi hayatını kaybetmişti. Otelin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul’da deprem toplantısı yapıldı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası Silivri ve Büyükçekmece ilçe afet koordinasyon merkezlerinde toplantı düzenlendi. Toplantıya, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

İstanbul Valisi Gül’den manipülatif paylaşım uyarısı: İtibar etmeyin

İstanbul Valisi Davut Gül, “Büyük deprem bekleniyor” şeklindeki manipülatif sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir