DEM Parti ziyaretlere devam ediyor: Saadet Partisi’nden görüşme sonrası açıklama

Saadet Partisi, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli’nin bugünkü ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm partilerin eşit ve adil bir şekilde temsil edilmesini destekleyerek, akıtılan kanın durmasına yönelik çabaları sürdüreceğini belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı ziyaret etmek üzere parti genel merkezine geldi. İki parti arasında yapılan değerlendirme toplantısında, önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması planlanan 10’uncu Yargı Paketi’nin zamanlaması ve içeriği gibi konular ele alındı.

Saadet Partisi’nin yaptığı açıklamada, DEM Parti heyetinin ziyareti sırasında 1 Ekim’den bu yana devam eden süreç hakkında değerlendirmelerde bulunulduğu ve terörle mücadele sürecinin milletin desteğiyle TBMM’de yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, adalet beklentisi olan tüm kesimlerin yeni yargı paketinde yer alması gerektiği belirtildi.

Tüm tarafların dikkatli ve hassas olması gerektiği vurgulanan açıklamada, Türkiye’deki yargı sistemindeki güvensizlik ve endişelerin giderilmesi gerektiği ifade edildi. Saadet Partisi, ülkenin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için şiddetin sonlanması ve adaletin sağlanması yolunda her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Erdoğan: Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmelere değinerek “Sağlanacak barış Azerbaycan-Ermenistan ve ülkemiz için de değerli olacaktır. Biz de Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz” dedi.

5 yılda cezaevlerindeki hükümlü sayısı 143 bin arttı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye genelindeki cezaevlerinde, 352 bin 502’si hükümlü, 57 bin 115’i tutuklu olmak üzere toplam 409 bin 617 kişi bulunuyor.

DSÖ: Gazze’deki açlık ve kıtlık çok yüksek seviyelere ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Balkhy, İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altında bulunan Gazze’de açlık ve kıtlığın çok yüksek seviyelere ulaştığını, bu nedenle de insanların öldüğünü bildirdi.

AYM, Emniyet’in tartışmalı düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM) amirleri, üstleri veya aynı rütbedeki çalışma arkadaşlarının ”işlem, eylemleri” hakkında olumsuz sözler söyleyen kolluk personelinin kınama cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin Kanun hükmünü iptal etti. Yüksek Mahkeme, aynı düzenlemedeki,
amirleri, üstleri veya aynı rütbedeki çalışma arkadaşlarının “kişilikleri hakkında kötüleyici veya konuştuğu kişilerde kötü intiba bırakacak tarzda olumsuz sözler söylenmesi” halinde aynı cezanın verileceğine ilişkin kuralın iptal iste

İspanya’da adalarda yaşayan yabancıların hane başına bir araba hakkı olacak

İspanya’nın doğusundaki Balear Adaları grubunda hazırlanan yerel yasayla burada yaşayan yabancılara hane başına bir araba sahibi olma hakkı getiriliyor.

Kanada’ya tarihi ziyaret: İngiltere Kralı Charles yeni parlamento dönemini açacak

İngiltere Kralı Charles, Kanada’da parlamento açılış konuşması olan ‘taht konuşmasını’ yapacak.