Bursa Emekli Öğretmen Eşini Silahla Yaraladı
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde emekli sınıf öğretmeni Kadri Eken, ayrı yaşadığı eşi Meltem Hatip ile yolda tartıştı. Meltem Hatip tartışma sonrası korkusuyla kaçarak taksi şoföründen yardım istedi.
Meltem Hatip ve taksi şoförü, Kadri Eken’in ateş etmesi sonucu yaralandı. Olay anı araç kamerasına yansıdı ve Kadri Eken tutuklandı.
Kadri Eken’e Ağır Suçlamalar
Olayın ardından Kadri Eken hakkında ‘Tasarlayarak eşi kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlamalarıyla dava açıldı.
Meltem Hatip mahkemede, eski eşinin şiddet uyguladığını belirterek, “Boşanma davamız kesinleşti ve mağdurum. Cezalandırılmasını talep ediyorum.” dedi.
Taksi Şoförü de Yaralandı
Olayda yaralanan taksi şoförü de, “Sanığın cezalandırılmasını talep ederim, çalışamıyorum ve ağrı çekiyorum.” ifadelerini kullandı.
Kadri Eken ise silahı konuşmak için taşıdığını söyleyerek, pişmanlık belirtti ve öğrencisinin velisi olan polise teslim olduğunu vurguladı.
Savcılık Suçlamalarını İleri Sürdü
Meltem Hatip’in avukatı suçlamaların kasten öldürme olarak değerlendirilmesini talep ederken, Kadri Eken’in avukatı ise eylemin kasıtlı olmadığını belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.
Duruşma ertelenirken, Kadri Eken’in tutukluluğuna devam kararı alındı. Davanın gelişmeleri merakla bekleniyor.