Andrey Karlov suikastı davası ertelendi
Ankara 2. Ağır Canice Mahkemesince görülen davaya esir sanıklar Şahin Söğüt ve Ramazan Yücel, bir takım tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Öteki esir sanıklarla ise tutsak bulundukları cezaevlerinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile temas kuruldu. Davanın bugünkü celsesinde sanıkların başlıca hakkındaki mütalaaya aleyhinde savunmalarının alınmasına devam edildi.
Karlov suikastını gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş’ın örgüt içindeki “abisi” olduğu belirli davalı Şahin Sögüt, savunmasında ne Altıntaş ile ne de suikastle bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. FETÖ mensubu olmadığını da öne süren Söğüt, suçsuz yere yargılandığını savundu.
Sanık Söğüt’ün arkasından laf verilen bir takım sanıklar ve avukatları, başlıca hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek ilave zaman talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısının mütalaasının arkasından ara kararını ifade eden mahkeme heyeti, tutsak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Aralık’a erteledi.
Abdullah Sarica