AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi: 19 Mart süreci ekonomiye zarar verdi

Nihat Zeybekçi: “İmamoğlu’nun Gözaltı Süreci Ekonomiye Zarar Verdi”

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla başlayan sürecin ekonomiye zarar verdiğini ifade etti.

EKOL TV’de yayınlanan Armağan Çağlayan‘ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz programına konuk olan Zeybekçi, gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeybekçi’nin konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye çok büyük bir ülke. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olmasının yanı sıra satın alma gücüne göre de dünyanın 11. büyük ekonomisi konumundayız. Ekonomik anlamda rahat bir dönemde miyiz? Değiliz. Enflasyonla mücadele ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz.”

“19 Mart süreci kesinlikle ekonomiye zarar verdi. Buna ‘vermedi’ demek mümkün değil. Ekonomiye zarar vermenin zaman aldığını unutmamalıyız. Bugün yaşanan bir olayın ekonomideki etkileri 6 ay, 1 yıl, 2 yıl gibi süreçlerde ortaya çıkar. Finans piyasalarının Türkiye’ye zarar verdiğini söylemek mümkün.”

“Bu ülkenin sürekli terörle karşı karşıya kalması, kardeşin kardeşi düşman olarak görmesi kadar çirkinse, bunun tam tersini yapmak da o kadar güzeldir. Ülkenin iyiliği için bu süreci önemsiyor ve destekliyorum. Bir fırsat olarak görüyorum. Kim bu sürece karşı çıkarsa, bu ülkenin dostu değildir. Unutmayalım, başka bir vatanımız yok.”

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Trump Suriye’ye yaptırımları sonlandırdı

Beyaz Saray’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdığı belirtildi. Açıklamada, “Başkan Donald Trump, bugün ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek amacıyla Suriye’ye yaptırım programını …

Yaşlı adam, karısını tüfekle katletti!

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Ahmet Dolaş, tartıştığı eşi Leyla Dolaş’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.