Akaryakıt fiyatlarında son durum: 26 Aralık benzin, mazot, LPG fiyatları

Ekonomi Haberleri: Akaryakıt Fiyatlarındaki Son Durum!

Son günlerde Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışlarının akaryakıt fiyatlarına etkisi devam ediyor. En son olarak, 21 Aralık Cumartesi gününden itibaren motorin fiyatlarına %58 oranında zam yapıldı.

Peki, 26 Aralık 2024 tarihinde İstanbul, İzmir ve Ankara’da akaryakıt fiyatları nasıl şekillendi?

Son güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 43.14 TL
Motorin: 43.91 TL
LPG: 26.03 TL

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 43.02 TL
Motorin: 43.85 TL
LPG: 25.49 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 43.60 TL
Motorin: 44.52 TL
LPG: 26.04 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları

Benzin: 44.05 TL
Motorin: 45.01 TL
LPG: 25.94 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki ürün fiyatları ve dolar kurundaki değişikliklerin ortalaması üzerinden rafineriler tarafından belirlenmektedir. Bu hesaplama sonucunda, dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşullarında şirketler ve bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan düzenleme: Tüketici haklarında yeni dönem başlıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan düzenleme: Tüketici haklarında yeni dönem başlıyor

Osmangazi Belediyesi, Organik Tohumlardan Elde Edilen Ürünleri Lokantalarda Sunuyor

Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Gazi Tarım A.Ş., tarım ilacı kullanmadan yetiştirdiği 130 çeşit yerel tohumdan sebze ve baklagillerle Kent Lokantası’nda organik yemekler hazırladı. İlk hasat edilen patlıcan ve biberler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

BAYKAR’dan Samsun’a dev yatırım: Anadolu’daki ilk üretim üssü kuruluyor

Türkiye’nin savunma sanayisindeki lider firmalarından BAYKAR, İstanbul’daki üretim üssüne ek olarak Anadolu’daki ilk büyük yatırımını Samsun’un Tekkeköy ilçesine yapıyor.

Aksa Akrilik, DowAksa Hissesini Satın Aldı

Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını alarak Aksa Carbon adıyla yeni bir döneme başladı.

Bodrum’da Su Seviyeleri Kritik Eşikte

Bodrum’daki barajlarda su seviyesi azaldı, kış aylarında ciddi su sıkıntısı yaşanabilir.

Samsun’da Kırsal Kalkınma Destekleri Başladı

Samsun’da tarım projeleri için %50 hibe destekli sözleşmeler imzalandı, 42,6 milyon TL destek sağlandı.