Adalet Bakanı şubatta “Videolu mesaj mevzuata uygun değil” demişti; Öcalan’dan görüntülü mesaj geldi, AA ve TRT, görüntüyü servis etmedi

Abdullah Öcalan’dan Yeni Silah Bırakma Çağrısı: “Silah Değil, Siyaset ve Barış!”

T24 Haber Merkezi

PKK lideri Abdullah Öcalan, 26 yıl aradan sonra yayınladığı videolu mesajında ikinci kez silah bırakma çağrısında bulundu. Yeni çözüm süreci kapsamında Öcalan’ın videolu mesajı Adalet Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

1999’dan bu yana İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, görüntülü mesajında PKK’ya silah bırakma çağrısını yineledi. Öcalan, “PKK’nın ayrılıkçı ulusal savaş stratejisine son verilmiştir ve silah bırakma süreci demokratik siyasete geçişi hızlandıracaktır” dedi.

Videolu Mesaj Uzun Süredir Bekleniyordu

Öcalan’ın daha önceki “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın ardından görüntülü bir mesaj yayınlaması bekleniyordu. Ancak Adalet Bakanlığı mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle bu talebi reddetmişti.

Öcalan’ın son mesajı, Fırat Haber Ajansı (ANF) aracılığıyla yayınlandı ve mesajında silah bırakmanın önemine vurgu yaptı. Öcalan, “Siyaset ve toplumsal barışın gücüne inanıyorum ve herkesi bu ilkeyi hayata geçirmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci Mesaj Videolu Olarak Yayınlandı

Son günlerde artan silah bırakma tartışmalarıyla birlikte, Öcalan’dan ikinci bir mesaj gelmesi bekleniyordu. Bu sefer mesajın görüntülü olarak yayınlanması, mevzuatta esneklik olduğunu gösterdi. Ancak resmi makamlardan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Related Posts

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

İstanbul’da lüks otellere ve mekanlara yıkım şoku!

İstanbul Boğazı’nda bulunan Bebek Otel, Mandarin Otel ve Ottoman Otel’deki kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …