Doğan Grubu, hisseleri satışa çıkardı

Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş.’nin Sahipliği Değişiyor

Türkiye’nin önde gelen yedek parça üreticilerinden biri olan Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş., artık farklı bir sahibe geçiyor. Doğan Holding, şirketteki %68,24’lük hissesini BDY Group İnşaat A.Ş.’ye devretme kararı aldı. Ancak, bu devir işlemi Rekabet Kurulu’nun onayından sonra tamamlanacak.

Ditaş 1972 Yılında Kuruldu

Ditaş, 1972 yılında kurulmuş olup 1990 yılından beri Doğan Grubu çatısı altında faaliyet göstermektedir. Yılda 7 milyon parçadan fazla üretim gerçekleştiren firma, otomotiv sektörüne önemli katkılarda bulunmaktadır. Rotbaşı, rotil, rot kolu, salıncak kolu gibi birçok kritik araç altyapı parçası üreten Ditaş, Türkiye ve global pazarda hem OEM hem de yedek parça tedarikçisi olarak faaliyet göstermektedir.

CEO’dan Açıklama Geldi

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, satış kararı hakkında şunları söyledi: “Portföyümüzü basitleştirmek istiyoruz ve bu nedenle Ditaş’ı, derinlemesine ve odaklı bir yatırım anlayışına sahip olan BDY Group’a devretme kararı aldık. Ditaş’ın, yeni sahibiyle büyümeye devam edeceğine inanıyoruz.”

Göğüş, Ditaş’ın Türkiye otomotiv sektöründeki önemli rolüne dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:

  • Ditaş, ticari araç üreticilerinin rot talebinin %80’ini,
  • Binek araç üreticilerinin ise %15’ini karşılamaktadır.

Sahip olduğu entegre üretim tesisleri, gelişmiş test merkezi, Ar-Ge yatırımları ve esnek üretim süreçleriyle Ditaş, hem yerli hem de yabancı sanayicilere çözüm ortağı olarak hizmet vermektedir.

Hisselerde Sert Düşüş Yaşandı

Doğan Holding’in devir kararının açıklanmasının ardından Ditaş hisselerinde sert bir düşüş yaşandı. Güne 27,660 TL seviyesinden başlayan hisseler, %8,20 oranında değer kaybederek 23,500 TL’ye geriledi.

Onay Bekleniyor

Doğan Holding’in Ditaş’taki hisse devri, Rekabet Kurulu’nun onayına tabi. Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra hisseler resmen BDY Group’a geçecek. Bu gelişme, Türk otomotiv sanayisinde köklü şirketlerin el değiştirmesine dair önemli bir örnek olurken, Ditaş’ın BDY Group çatısı altında nasıl bir büyüme ivmesi yakalayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.

Türkiye’nin en büyükleri listesindeki demir çelik devi iflasın pençesinde

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden olan ve en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Sıddık Kardeşler Haddecilik finansal darboğaz nedeniyle konkordato ilan etti.

Rekabet Kurulundan iki firmaya 42,7 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Mapei Yapı Kimyasalları İnş. San. ve Tic. AŞ ve Chyrso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. AŞ’ye 42,7 milyon lira idari para cezası kesti.

TÜİK açıkladı: Emeklinin Temmuz zammı hesaplandı

Milyonlarca emekli 3 Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri ve maaşına yapılacak zammma odaklandı. Açlık sınırının altında kalan maaşı ile geçinme mücadelesi veren emekliler ile memur maaşlarına gelecek olan zam oranı da yavaş yavaş …

Hangi hisseler kazandırdı, hangileri kayıp yazdı? BIST 100’de haftalık performans

Borsa İstanbul’da 24–27 Haziran haftasında yatırımcısını memnun eden ve en çok kaybettiren hisseler belli oldu. BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,19 değer artışıyla tamamlarken, bazı hisseler öne çıktı; bazıları ise dikkat çeken düşüşler yaşadı. BIST …

Akaryakıtta gece yarısı fiyat değişti: Motorine zam geldi

Brent petrol fiyatlarında süren dalgalanma akaryakıt piyasasını sarsmaya devam ediyor. 28 Haziran itibarıyla motorine 1,14 TL zam geldi. Zamla birlikte motorin fiyatı birçok kentte yeniden 50 TL sınırını aştı. Güncel akaryakıt fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’de farklılık gösteriyor.