Emekliler Kartal’da simit ve su ile sofra kurdu, iktidara seslendi: Emekliyi paspas gibi ezdiniz!

“`html

Emekliler Kartal Meydanı’nda Taleplerini Dile Getirdi

Bugün Kartal Sahil Meydanı’nda, emekliler gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna açıkladı. Eylem öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası, simit ve su bulunan bir emekli sofrası kurarak katılımcılara moral verdi. Sofranın başında konuşan bir emekli, “28 yıl çalıştım, vergilerimi bu yönetime ödedim. Benim haklarım bu olmamalıydı. Onurlu bir yaşam istiyorum, çocuklarım için iyi bir gelecek sağlayamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak haykırıyorum, artık yeter! 2024 yılı emekli yılı dediniz ama emekliyi yok saydınız. Yeter!” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, Birleşik Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYT-EF) tarafından organize edildi. Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen emekliler ve emeklilik bekleyen BAĞ-KUR’lular, “Ekonomi politikalarınız yoksullaştırma sürecine dönüştü, masum halkın gözyaşlarına neden oldunuz. Asgari ücretli de eziliyor. Sağladığınız %30’luk zam, sefaletin sadece bir belgesi. Açlık çeken bir bebeğin ve 70 yaşındaki emeklinin sorumluluğunu nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını talep ettiler.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi basın açıklaması yaptı. Ardından, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Zafer Partisi GİK Üyesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ve Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Temsili Emekli Sofrası Kuruldu

Etkinlik öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından hazırlanan emekli sofrasında bulunanlar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bir emekli, “28 yıl boyunca çalıştım ve bu hükümete vergi ödedim. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Onurlu bir yaşam istiyorum. Çocuklarımın ve ailemin geleceğini koruyamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak sesleniyorum, yeter artık. 2024 yılı emekliler için bir umut dediniz ama bizleri yok saydınız.” dedi.

EYT-EF Genel Başkanı Lastikçi’nin Açıklamaları

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, basın toplantısında vurguladı: “Ülkemizin en kötü günlerini yaşıyoruz. Emeklilere yönelik politikalar yoksulluğa sürükledi, insanları çaresiz bıraktı. Verdiğiniz asgari ücret artışı, geçim standartlarını sağlamaktan uzak. Ekmeğini bulamayan bir toplumun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?”

Temel İhtiyaçlarımız Karşılanmıyor

Lastikçi, “Artık yoksulluğun tanımı değişti. Ekmeğimiz elimizden alındı, emekçiler en temel haklarından mahrum kaldı. Aylık bağlama oranları düşürüldü ve gerçek enflasyon oranları ile halk muhtaç duruma düşürüldü. Adil bir sistem istiyoruz.” dedi.

Şengül: “Asgari Ücret ve Emekli Artışları Tiyatrosu”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, asgari ücret artışları ve emekli maaşlarının üzerindeki politikaların tiyatro olduğunu belirterek, “Sarayda kurulan sofralarla emeklilere yemek dağıtılması, gerçek koşulları yansıtmıyor. Bugün asgari ücret, yalnızca kira ödemeye yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Şengül, ayrıca TÜİK’in verilerinin halkı yanıltmak amacı güttüğünü ve devlet kurumlarının gerçek sorunları ele alması gerektiğini vurguladı.


“`
Bu haber içeriği, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları, taleplerini ve hak arayışlarını dile getirirken SEO uyumlu anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içermektedir. Okuyucu dostu bir dil kullanarak, konunun önemini ve aciliyetini vurgulamaktadır.

Related Posts

8 bin liraya banka hesabını kullandırdı, gelen 150 bin lira dolandırıcılık parasıyla tutuklandı

Mardin’de 8 bin lira karşılığında banka hesabını arkadaşına kullandırtan Ömer Marık (18), gelen 150 bin TL nedeniyle yürütülen bir soruşturmada ‘Dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı. Marık’ın avukatı Gurbet Bilbay son bir haftada buna benzer 7 dosya geldiğini belirterek, “Yardım etme bahanesiyle hesapları kiralayıp, çok büyük paralar kaldırıyorlar. Hesabını kiraya verenler cezaevinde, asıl suçlular olan bu işi örgütleyip paraları yiyenler ise dışarıda” dedi.

Erdoğan: Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmelere değinerek “Sağlanacak barış Azerbaycan-Ermenistan ve ülkemiz için de değerli olacaktır. Biz de Ermenistan ile dikkatli bir normalleşme sürecini yaşıyoruz” dedi.

5 yılda cezaevlerindeki hükümlü sayısı 143 bin arttı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye genelindeki cezaevlerinde, 352 bin 502’si hükümlü, 57 bin 115’i tutuklu olmak üzere toplam 409 bin 617 kişi bulunuyor.

DSÖ: Gazze’deki açlık ve kıtlık çok yüksek seviyelere ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Balkhy, İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altında bulunan Gazze’de açlık ve kıtlığın çok yüksek seviyelere ulaştığını, bu nedenle de insanların öldüğünü bildirdi.

AYM, Emniyet’in tartışmalı düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM) amirleri, üstleri veya aynı rütbedeki çalışma arkadaşlarının ”işlem, eylemleri” hakkında olumsuz sözler söyleyen kolluk personelinin kınama cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin Kanun hükmünü iptal etti. Yüksek Mahkeme, aynı düzenlemedeki,
amirleri, üstleri veya aynı rütbedeki çalışma arkadaşlarının “kişilikleri hakkında kötüleyici veya konuştuğu kişilerde kötü intiba bırakacak tarzda olumsuz sözler söylenmesi” halinde aynı cezanın verileceğine ilişkin kuralın iptal iste

İspanya’da adalarda yaşayan yabancıların hane başına bir araba hakkı olacak

İspanya’nın doğusundaki Balear Adaları grubunda hazırlanan yerel yasayla burada yaşayan yabancılara hane başına bir araba sahibi olma hakkı getiriliyor.