AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi: 19 Mart süreci ekonomiye zarar verdi

Nihat Zeybekçi: “İmamoğlu’nun Gözaltı Süreci Ekonomiye Zarar Verdi”

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla başlayan sürecin ekonomiye zarar verdiğini ifade etti.

EKOL TV’de yayınlanan Armağan Çağlayan‘ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz programına konuk olan Zeybekçi, gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeybekçi’nin konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye çok büyük bir ülke. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olmasının yanı sıra satın alma gücüne göre de dünyanın 11. büyük ekonomisi konumundayız. Ekonomik anlamda rahat bir dönemde miyiz? Değiliz. Enflasyonla mücadele ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz.”

“19 Mart süreci kesinlikle ekonomiye zarar verdi. Buna ‘vermedi’ demek mümkün değil. Ekonomiye zarar vermenin zaman aldığını unutmamalıyız. Bugün yaşanan bir olayın ekonomideki etkileri 6 ay, 1 yıl, 2 yıl gibi süreçlerde ortaya çıkar. Finans piyasalarının Türkiye’ye zarar verdiğini söylemek mümkün.”

“Bu ülkenin sürekli terörle karşı karşıya kalması, kardeşin kardeşi düşman olarak görmesi kadar çirkinse, bunun tam tersini yapmak da o kadar güzeldir. Ülkenin iyiliği için bu süreci önemsiyor ve destekliyorum. Bir fırsat olarak görüyorum. Kim bu sürece karşı çıkarsa, bu ülkenin dostu değildir. Unutmayalım, başka bir vatanımız yok.”

Related Posts

Van’da kaçakçılık operasyonlarında 60 gözaltı

Van’da jandarma ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında 60 şüpheli gözaltına alındı.

Trump’tan Rusya yakınlarına nükleer denizaltı emri

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya yakınlarına nükleer denizaltı konuşlandırma emri verdiğini duyurdu.

AYM’den Tayfun Kahraman kararı: Gezi davasından yeniden yargılanacak

Gezi davasında tutuklu bulunan Tayfun Kahraman için Anayasa Mahkemesi’den dikkat çeken karar geldi. AYM’, “adil yargılanma hakkının” ihlal edildiğine hükmetti.

Ordu’da trafo patladı

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir trafo aşırı yüklenme ve sıcağa bağlı olarak patladı. Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Burdur’da çıkan yangında 250 saman balyası kül oldu

Çendik köyünde Ali U.‘ya ait evin bahçesindeki saman balyaları henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangını gören ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin …

Erzincan’da Huzur Uygulaması

Erzincan’da 14 ekip ve 46 polisle huzur uygulaması yapıldı, olumsuz bir durum yaşanmadı.