CHP’den AYM’ye yürürlüğü durdurma ve iptal başvuruları

CHP, AYM’ye Siber Güvenlik ve Gençlik Kanunları İçin Başvuruda Bulundu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yönetimindeki heyet, Anayasa Mahkemesi’ne 7546 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu’na ilişkin başvuruda bulundu. Günaydın, söz konusu kanunlardaki belirli düzenlemelerin durdurulmasını ve iptalini talep eden dilekçelerini sundu ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siber Güvenlik Kanunu’nun, hakim kararı olmaksızın dijital verilerin kopyalanması, el konulması ve toplanmasını içerdiğini belirten Günaydın, bu uygulamaların geçmişte Türkiye için büyük sıkıntılar yarattığını vurguladı. Kişisel verilerin korunması, özel hayatın gizliliği ve siber güvenliğin sağlanması önemli olduğunu belirten Günaydın, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak hakim kararı olmadan bu tür verilere müdahalenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’na yönelik itirazlarıyla ilgili olarak, performans primlerinin kesilmesini Anayasa’ya aykırı bulduklarını belirtti. Özel teşebbüs hürriyetine aykırılık teşkil eden düzenlemelerin iptalini talep ettiklerini söyleyen Günaydın, CHP’nin anayasal düzen ve hukukun devamlılığı konusunda önemli bir kamu hizmeti sunduğunu vurguladı.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Trump Suriye’ye yaptırımları sonlandırdı

Beyaz Saray’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdığı belirtildi. Açıklamada, “Başkan Donald Trump, bugün ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek amacıyla Suriye’ye yaptırım programını …

Yaşlı adam, karısını tüfekle katletti!

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Ahmet Dolaş, tartıştığı eşi Leyla Dolaş’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.