İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Van’da kaçakçılık operasyonlarında 60 gözaltı

Van’da jandarma ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında 60 şüpheli gözaltına alındı.

Trump’tan Rusya yakınlarına nükleer denizaltı emri

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya yakınlarına nükleer denizaltı konuşlandırma emri verdiğini duyurdu.

AYM’den Tayfun Kahraman kararı: Gezi davasından yeniden yargılanacak

Gezi davasında tutuklu bulunan Tayfun Kahraman için Anayasa Mahkemesi’den dikkat çeken karar geldi. AYM’, “adil yargılanma hakkının” ihlal edildiğine hükmetti.

Ordu’da trafo patladı

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir trafo aşırı yüklenme ve sıcağa bağlı olarak patladı. Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Burdur’da çıkan yangında 250 saman balyası kül oldu

Çendik köyünde Ali U.‘ya ait evin bahçesindeki saman balyaları henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangını gören ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin …

Erzincan’da Huzur Uygulaması

Erzincan’da 14 ekip ve 46 polisle huzur uygulaması yapıldı, olumsuz bir durum yaşanmadı.