Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android cihazlarda çoklu görev deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin test ettiği ‘Android Bubble Bar’ adlı özellik, mevcut bölünmüş ekran modundan farklı bir yaklaşım sunuyor ve birden fazla uygulamanın daha kolay şekilde açılmasını ve geçiş yapılmasını sağlıyor.

Google’ın Yeni Android Bubble Bar Özelliği Çoklu Görevleri Kolaylaştıracak

Android akıllı telefonlarda çoklu görevlerle uğraşmak, özellikle küçük ekranlı modellerde, zorlayıcı olabiliyor. Bölünmüş ekran modunu ve uygulamaları kayan baloncuk (bubble) şeklinde açan özellikleri kullanan çoğu cihaz, genellikle yalnızca iki uygulama arasında geçişi kolaylaştırıyor. Ancak üç veya daha fazla uygulama kullanıldığında, verimlilik düşebiliyor.

https://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2025/04/Android_16_bubble_bar_on_mobile.mp4

Google’ın bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığı anlaşılıyor. Sektör kaynakları, Android 16 Beta 4 sürümünde şirketin herhangi bir uygulamanın baloncuk içinde açılmasına ve yeni bir baloncuk çubuğundan erişilmesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yeni özellikle ilgili paylaşılan videoya göre, kullanıcılar artık bir veya birden fazla uygulamayı baloncuk içine alabilecek ve başka bir uygulamayı kullanırken kolayca bu baloncuklara dokunarak erişebilecekler. Bu sayede uygulamalar arasında daha hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.

Google’ın bu özelliği Android 16 güncellemesiyle kullanıma sunması bekleniyor. Ayrıca, henüz net olmasa da şirketin baloncukları kategorilere ayırarak kullanıcıların seçim yapma sürecini kolaylaştırabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Tesla’da kan kaybı sürüyor: Otomobil teslimatları ikinci çeyrekte yüzde 13,5 azaldı

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın otomobil teslimatları, bu yılın ikinci çeyreğinde, yıllık bazda yüzde 13,5 azaldı. Tesla, 2025’in ikinci çeyreğine ilişkin araç üretim ve teslimat verilerini açıkladı.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Nazife Tuncel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Zirvens Spor Kulübü sporcusu Nazife Tuncel, 22 Haziran Pazar günü Sakarya’da düzenlenen Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etti.

Türkiye’de popüler telefon markası bir ülkede daha yasaklandı

Türkiye’de popüler dünyaca ünlü telefon markası o ülkede kara listeye alındı.

Şifreler tarihe karışacak! Apple bombayı patlattı

Apple yeni projesi ile birlikte şifre olmadan cihazlar arasında veri aktarımının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

Google, Android’deki bir özelliği devre dışı bırakacak

Google, Android işletim sistemindeki Instant Apps (Anında Uygulamalar) özelliğini 2025 yılı sonlarına kadar tamamen devre dışı bırakmaya karar verdi. Şirket, bu adımın arkasında özelliğin uzun süredir düşük kullanım oranlarına sahip olmasını gösterdi.