İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler, bazı İstanbul sakinlerini sokaklara itmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının yol açtığı panik sonrasında, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı insanlar, bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih etti. Bahçelievler’deki Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı, geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarla dolup taştı. Aileler çadır kurarken, bazıları arabalarında uyumayı tercih etti. Soğuğa karşı önlem olarak ateş yakıldı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıda kaldık. Korkuyoruz, artçı depremler devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi. Mehmet Ecer ise, “Evde hafif çatlaklar oluştu, yan bina ile ayrışma yaşandı. Bu nedenle endişelendik.” dedi. Geçmişteki depremlerden etkilenen insanlar, artçı depremler sonrasında sokaklara çıkıyor.

Yabancı uyruklu Naif El Abesan, 12 yıldır Türkiye’de olduğunu ve deprem sonrası çocuklarıyla evlerine gitmek istemediklerini belirtti. Kızının korkusu nedeniyle okula gidemediğini ve ailecek çadır ve odunla geceyi geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Ferdi Göçer ve ailesi, eski binalarda yaşadıkları için artçı depremlerden etkilenerek boş araziye geldiklerini dile getirdi. Şu anda araçlarında ve yerde yattıklarını belirten Göçer, çadırlarının olmadığını ve hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve döneceklerini söyledi.

Kuleli Parkı’nda kalan insanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.

Related Posts

Ümit Özdağ, partisinin ekonomi konseyinin tanıtımını yaptı: ‘AK Parti gerisinde büyük bir enkaz bırakarak gidecek’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti iktidarı, tükenmiş ve sona gelmiştir. AK Parti gidiyor. Bu gidişi yapmış olduğu çalışmaların hiçbirisinin durduramayacağı da görülüyor. Ancak gerisinde büyük bir enkaz bırakarak gidecek ve biz şimdiden bu enkazı nasıl kaldıracağımızı planlamak ve bu planı da Türk halkına anlatmak zorundayız” dedi.

Serbest bırakılmıştı: Bucak aşiret üyesi tutuklandı

Ankara’da Bucak aşireti mensubu, tartıştığı kişiyi bacaklarından vurdu. Gözaltına alınan şahıs ardından serbest bırakılmıştı. Olay hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Şahıs Başsavcılığın itirazı üzerine gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Yasağı dinlemediler: Dalgalar düşürdü, kayboldu

Arnavutköy Kaymakamlığı’nın yasak uyarına rağmen denize giren Nureddin Toraman kayboldu. 4 gündür ekiplerin aradığı Toraman’ın son anları ortaya çıktı.

Beyaz Saray’daki Ukrayna görüşmeleri dünya basınında: Gazeteler hangi manşetlerle çıktı?

Beyaz Saray’daki Ukrayna görüşmeleri dünya basınında: Gazeteler hangi manşetlerle çıktı?

Düğün Çıkışında Kavga: Kadınlar ve Çocuklar Da Karıştı

Arnavutköy’de bir düğün sonrası çıkan kavgada kadınlar ve çocuklar da yer aldı, görüntüler kaydedildi.

Kırmızı ışıkta hırsızlık kameralara böyle yansıdı

Adana’da kırmızı ışıkta bekleyen minibüsteki yolcu, sürücünün dalgınlığından faydalanıp, konsoldaki bir miktar parayı alarak kaçtı.