Zirai don olayı nedir? Kaç derecede zirai don olur?

Zirai Don Olayı ve Önlemleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrasında tarım bölgelerinde zirai don tehlikesine dikkat çekiliyor. Zirai don, tarımsal üretimi olumsuz etkileyen ve bitkilerin zarar görebileceği bir doğa olayıdır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görülen zirai don, çiftçiler için ekonomik kayıplara neden olabilir.

Zirai Don Olayı Nedir?

Zirai don, hava sıcaklığının bitkiler için zararlı seviyelere düşmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Meyve ağaçları, sebzeler ve çiçek açan bitkiler zirai dondan olumsuz etkilenebilir. Zirai donla mücadele ederken alınacak doğru önlemler büyük önem taşır.

Kaç Derecede Zirai Don Olur?

Kaç Derecede Zirai Don Olur?

Zirai donun şiddeti, hava sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Hafif don, 0°C ile -2.2°C arasında oluşurken, orta şiddette don -2.2°C ile -4.4°C arasında görülür. Şiddetli don ise -4.4°C’nin altındaki sıcaklıklarda meydana gelir. Zirai donun etkisi, sadece sıcaklık değil aynı zamanda hava koşulları ve toprağın ısısı gibi faktörlerden etkilenir.

Zirai Don Nasıl Engellenir?

Zirai Donu Önleme Yöntemleri

Zirai donu engellemek ve etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Meteorolojik takip, erken uyarı sistemleri, ısıtma yöntemleri, hava sirkülasyonu, sulama ve örtü kullanımı gibi yöntemlerle zirai donun etkileri minimize edilebilir. Çiftçilerin don riski olan dönemlerde gelişmeleri yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Zirai Don Engelleme Yöntemleri

Don riskine karşı alınacak önlemler arasında meteorolojik takibi sıkıca yapmak, ısıtma yöntemleri kullanmak, fanlarla hava sirkülasyonu sağlamak, sulama yapmak ve örtü kullanımı bulunmaktadır. Zirai donla mücadelede etkili stratejiler belirlemek, tarım ürünlerini korumak adına büyük önem taşır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

ALES-2 ne zaman, saat kaçta? Sınav giriş belgeleri yayınlandı! İşte ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ÖSYM AİS

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

TUS ek yerleştirme tercihleri

ÖSYM, 2025 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Tercih işlemleri 7 Temmuz’da sona erecek.

LGS tercihleri ne zaman? 2025 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan sınavın ardından gözler tercih sürecine çevrildi. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu 2025, 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşti. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden çoktan seçmeli soruların sorulduğu sınavın değerlendirmeleri başladı. LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler lise tercih maratonuna başlayacaklar. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Tercihler e-Okul üzerinden tamamlanacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, LGS yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı 2025? İşte, LGS tercih tarihi ve kon

Bilim toplumla buluşuyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” etkinliği, 27-28 Haziran tarihlerinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek. 81 ilde, 150’yi aşkın üniversitenin katılımıyla hayata geçirilecek etkinlik, üniversitelerin bilimi toplumla buluşturduğu geniş kapsamlı bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.

YKS EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI | 2025 YKS Eşit Ağırlık (EA) 2 yıllık ve 4 yıllık meslekler nelerdir? İşte üniversite ön lisans ve lisans eşit ağırlık kontenjan, başarı sırası ve taban puanları!

Üniversite eşit ağırlık bölümleri ve taban puanları 2025 YKS sınavının ardından adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından TYT, AYT, YDT sınavları 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde tamamlandı. Milyonlarca aday YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aldıkları TYT, AYT ve YDT sınav puanlarına göre tercih sürecine başlayacak. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak olan YKS tercih başvurusu için 2025–YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları yayımlanacak. Kılavuzda yer alan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümler taban puanlarını, kontenjanları ve sıralamaları, tercih döneminde adaylara ışık tutacak. Bu nedenle, şimdiden YKS sınav puanı hesaplamasına başlayan adaylar YKS Eşit Ağırlık (EA) bölümleri ve kontenjanlarına yoğunlaştı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarının taban puanlarını ve başarı sıralamaları, YKS tercih kılavuzunda belli olacak. Peki, 2025 YKS Eşit Ağırlık (EA) 2 yıllık ve 4 yı

Fatih Altaylı neden gözaltına alındı ve tutuklandı? DMM’den açıklama

Gazeteci Fatih Altaylı, gözaltına alınması ve akabinde tutuklanmasının ardından araştırılan isim oldu. Youtube kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı, önceki gün tutuklandı. Peki, Fatih Altaylı neden gözaltına alındı ve tutuklandı? Fatih Altaylı ne demişti? İşte, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaların detayları