“Karmaşık ve zor bir operasyon” ile Gazze Şeridi’nden bir rehinenin daha cesedi çıkarıldı

İsrail Ordusu: Hamas Tarafından Rehin Alınan İsrailli Bedevi Yusuf Ziyadne’nin Cesedi Bulundu

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’te Hamas tarafından rehin alınan İsrailli Bedevi Yusuf Ziyadne’nin cesedinin Gazze’deki bir tünelde bulunduğunu ve oğlunun da öldürülmüş olabileceğini gösteren kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

Ordu, Ziyadne’nin cesedinin Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştirilen “karmaşık ve zor bir operasyon” sonucunda bulunduğunu belirtti. Cesedin Hamas ya da başka bir Filistinli militan gruba mensup silahlı kişilerin cesetlerinin yakınında bulunduğu bilgisini paylaştı.

Ayrıca ordudan yapılan açıklamada Ziyadne’nin oğluyla ilgili bulguların incelendiği ve oğluyla ilgili endişelerin devam ettiği belirtildi. Ziyadne’nin diğer iki çocuğu ise Kasım 2023’te Filistinli mahkûmlarla rehine takasında serbest bırakılmıştı.

Yaklaşık 100 rehinenin üçte birinin öldüğüne dair iddiaların olduğu belirtilirken, İsrail’in sekiz rehineyi kurtardığı ve bazılarının cesedine ulaştığı bildirildi. Serbest bırakılan rehinelerin yaşları 1 ile 86 arasında değişmekte olup, Hamas’ın yeraltı tünellerinde ya da apartman dairelerinde tutuldukları ifadelerine yer verildi.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Trump Suriye’ye yaptırımları sonlandırdı

Beyaz Saray’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdığı belirtildi. Açıklamada, “Başkan Donald Trump, bugün ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek amacıyla Suriye’ye yaptırım programını …

Yaşlı adam, karısını tüfekle katletti!

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde Ahmet Dolaş, tartıştığı eşi Leyla Dolaş’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma tarafından gözaltına alındı.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.