‘Adalet Yürüyüşü’ne saldırı planında cezalar açıklandı

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde İlginç Gelişmeler

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık K.K, tutuksuz yargılanan E.K. ve avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma savcısı, O.K. ile E.E’nin “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak”, F.Ö’nün ise etkin pişmanlık kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından cezalandırılmasını, diğer sanıkların ise beraatini talep etti.

Sanıklar K.K. ve E.K, suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, O.K’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 14 yıl 7 ay 15 gün, E.E’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından toplam 21 yıl 9 ay hapis cezası verdi. F.Ö’ye ise etkin pişmanlıktan yararlandırılarak 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Ayrıca, K.K. ve E.K. ile duruşmaya katılmayan 13 sanık beraat etti.

Geçmişe Dönüş

Kayseri’den kiraladığı minibüsü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe katılanları hedef alan saldırı planı yaptığı belirlenen O.K, yakalanmıştı. Soruşturma sonucunda, 26 zanlı gözaltına alınmış, firari M.K. hariç diğer sanıklar hakkında dava açılmıştı.

O.K’nin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında “Anayasa’yı ihlal” ve “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, diğer sanıklar hakkında ise “terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Geçmişte verilen kararlar sonucunda, davaların bir kısmı hüküm giyerken, bazıları beraat etmişti. Ancak, Yargıtay’ın kararı bozmasıyla dava yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti.

Related Posts

Güney Kore şarbon aşısı geliştirdi: ‘Halk sağlığına önemli katkı sağlayacak’

Güney Kore, dünyanın ilk rekombinant protein bazlı şarbon aşısını geliştirdiğini duyurdu. Aşının bilinen diğer tedavi yöntemlerinden daha az yan etkiye sahip olduğu belirtildi.

Ümit Özdağ’dan ‘Kartalkaya davası’ tepkisi: Salonda sanık olması gereken başka insanlar da var mı?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Grand Kartal Otel yangınına görülmeye başlayan davayı takip etti. Özdağ, duruşma arasında yaptığı açıklamada, “Sadece içerdeki sanıklar mı suçlu yoksa o salonda sanık olarak bulunması gereken başka insanlar da var mı? Sanıkların avukatları mahkeme salonu dışında bu konuda ciddi iddialar gündeme getiriyorlar” dedi.

Çanakkale’de dere kenarında kaybolan eski muhtar aranıyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çocuğunun dereye düşen terliğini aramaya gittikten sonra kaybolan eski köy muhtarı Şakir Cahit Gündoğdu’ya ulaşılamıyor.

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

BRICS zirvesi ortak bildirisi: İsrail’in işgalden çekilmesi ve Gazze’de koşulsuz ateşkes sağlanması istendi

BRICS zirvesi ortak bildirisi: İsrail’in işgalden çekilmesi ve Gazze’de koşulsuz ateşkes sağlanması istendi

AKP’li vekil erken seçim için yeşil ışık yaktı

Bozdağ, “Bugün, sandığı getir, diye meydan okuyan Sayın Özel, umarım o gün sandığın gelmesine, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olabileceği korkusuyla engel olmaya kalkışmaz.” yorumunu yaptı.